Molts granets de sorra

Un llibre d’idees per canviar el món, provades a Catalunya


Al llarg dels últims 15 anys, el poble català ha demostrat la seva capacitat remarcable de mobilització democràtica, pacífica, i creativa de demanar els canvis que volen pel seu futur polític: és a dir, la seva independència de l’Estat espanyol. No només han organitzat les manifestacions més massives i potser més alegres d’Europa, sinó que han utilitzat una varietat d’altres iniciatives per cridar l’atenció a la seva causa. El millor de tot? Aquests mètodes han estat increïblement efectius: ara mateix hi ha una majoria a favor de la independència de Catalunya al Parlament per la primera vegada a la història. Descarrega’n una mostra avui en català.

Placeholder

Placeholder

Creativitat

Una visita fotogràfica de les iniciatives més innovadores de Catalunya per guanyar la independència, des de bicicletades fins a encendre espelmes, de debats a conferències o a teatre de carrer, de cadenes humanes de 400km de llargària a cadenes virtuals a Twitter.

Xifres

  • 537 fotografies
  • 170 fotògrafs
  • 375 mecenes

No-violència

El procés català cap a la independència es coneix com la “Revolució dels Somriures”. Amb sis manifestacions de més d’un milió de persones, al llarg de sis anys, no va haver-hi cap contenidor cremat, cap finestra trencada.


Placeholder
Placeholder
Placeholder

Democràcia

Els independentistes catalans han insistit des del primer dia que senzillament volen el dret de decidir, de votar sobre el seu futur polític —un desig que el Gobierno de l’Estat ha rebutjat manta vegades.

Fites

  • El 80% de la població catalana està a favor de fer un referèndum
  • Al Parlament de Catalunya hi ha una majoria a favor de la independència
  • La majoria independentista al Parlament tenen la independència de Catalunya als seus programes electorals
El més important de tot? L’estratègia a favor de la independència està FUNCIONANT.

Dels carrers de Catalunya fins l’hemicicle del Parlament


Els catalans han pogut expressar efectivament les seves reivindicacions als seus líders polítics, i han insistit en que se’ls escoltés. Les dues coalicions que donen confiança en el Govern tenen la independència de Catalunya en els seus programes electorals, i un compromís explícit per executar la independència de Catalunya. Descarrega’n una mostra avui.

Placeholder
Catalunya ha demanat un referèndum però cada petició ha estat rebutjada pel Gobierno de l'Estat que es nega a deixar votar els catalans.

Participació ciutadana

Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder

D’esquerra a dreta: un voluntari va crear una bicicleta personalitzada per portar peticions a barris llunyans; una mostra de pomes en forma de V per Votar; una bandera immensa cosida a mà portada a esdeveniments arreu de Catalunya; i uns participants en la cadena humana de 400 kilòmetres del 2013.

La democràcia i la determinació—amb un somriure

Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder

Cantar, pintar, anar en bicicleta, parlar, debatre, la llista és interminable. Fins i tot van pintar tot un poble de color groc!

Dues coalicions van guanyar una majoria a favor de la independència el Parlament de Catalunya al setembre del 2015.
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder

Descarrega’n una mostra avui


Engega la mobilització de la vostra organització amb inspiració provinent del movimenet pacífic i democràtic de la independència. Descarrega’n una mostra avui